Cigars – First Steps

person Posted By: Focus On list In: Cigar Box On: comment Comment: 0 favorite Hit: 614

Η εύρεση ενός καλού πούρου είναι απαραίτητη για την πρώτη σας εμπειρία. Δεν είναι αναγκαίο να είναι μεγάλο, έντονο σε γεύση και σκούρου χρώματος, απλά διαλέξτε ένα πούρο απαλό και γευστικό και με τον καιρό θα έχετε όλο το χρόνο να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε καθώς η γευστική σας παλέτα θα εξελίσσεται.

Το κόψιμο του πούρου μπορεί να φαίνεται απλοϊκό αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμπειρία του καπνίσματος πούρων. Τα πούρα premium έχουν συνήθως τρία καπάκια, ποτέ λιγότερο από δύο. Το καπάκι είναι αυτό που συγκρατεί το σώμα του πούρου, κλείνοντας τα φύλλα καπνού όταν τυλίγονται. Είναι πολύ σημαντικό να κόψετε το πούρο σας με ένα πολύ κοφτερό κόφτη τόσο ώστε να βγει το πρώτο καπάκι. Μπορείτε να κόψετε λίγο παραπάνω, αλλά χωρίς να το παρακάνετε. Εάν κοπεί το πούρο πολύ χαμηλά, υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει το wrapper και να καταλήξετε με ένα κατεστραμμένο πούρο και ένα στόμα γεμάτο κομμάτια καπνού. Κατι τέτοιο δεν είναι ποτέ ευχάριστο. Κόψτε το με σιγουριά με μια απότομη κίνηση ώστε η λεπίδα να μην μπλοκάρει και καταστρέψει τα φύλλα. Πριν χρησιμοποιήσετε τον κόφτη καθαρίστε τον από τυχόν προηγούμενα υπολείματα καπνού. 

Πιθανότατα ενστικτωδώς θα θέλετε να πάρετε τον αναπτήρα και να βάλετε τη φλόγα απευθείας στο πούρο μέχρι να ανάψει. Μην το κάνετε όμως! Κρατείστε το πούρο σαας υπό γωνία και ανάψτε τον αναπτήρα σας χωρίς η φλόγα να αγγίζει ποτέ τα φύλλα. Η θερμότητα από τον αναπτήρα είναι αρκετή. Περιστρέφετε το πούρο μέχρι να ανάψει ομοιόμορφα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μακριά σπίρτα που είναι ειδικά για το άναμμα των πούρων. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να μην κάψετε ποτέ το πούρο σας πολύ, καθώς η γεύση του θα γίνει πολύ δυσάρεστη.

Πρώτα φυσάτε απαλά προς τα έξω τον “παλιό” , συσσωρευμένο καπνό που έχει μέσα του. Αυτό γίνεται επειδή με το άναμμα συσσωρεύεται αμμωνία και άλλες πικρές ουσίες στο κάτω μέρος που θα προχωρήσουν προς το σώμα του πούρου σας. Η πρώτη ρουφηξιά θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη, με τον καπνό να εισέρχεται αργά στο στόμα σχηματίζοντας τις πρώτες νότες γεύσης του πούρου σας. Έπειτα η διάρκεια της κάθε ρουφηξιάς εναπόκειται στη δική σας επιθυμία και ευχαρίστηση.

Ωστόσο, ο σωστός τρόπος να καπνίζετε το πούρο σας είναι να ρουφάτε απαλά γεμίζοντας το στόμα σας με καπνό, τον γυρίζετε στον ουρανίσκο σας κάποια δευτερόλεπτα και εκπνέετε. Με αυτό τον τρόπο θα επικεντρωθείτε στα αρώματα του καπνού που με την πάροδο του χρόνου θα είναι πιο διακριτά σε γεύσεις όπως βανίλια, κόκκους καφέ, σοκολάτα, δέρμα, πιπέρι και πολλά άλλα. Εάν αισθάνεστε αρκετά σίγουροι δοκιμάστε μια τεχνική που ονομάζεται "retrohale". Το Retrohale σημαίνει απλώς ότι θα εκτοξεύσετε τα τελευταία κομμάτια καπνού από τη μύτη σας.

Τα πούρα είναι μια απόλαυση που χρειάζεται ηρεμία, οπότε καλό είναι να αφιερώνετε λίγο χρόνο ανάμεσα στις ρουφηξιές. Συνιστάται μια ρουφηξιά κάθε λεπτό περίπου. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το πούρο σας καίει με σταθερό ρυθμό, αναπτύσσοντας τις αναμενόμενες γεύσεις και, το πιο σημαντικό, αποτρέπει τη ναυτία πούρων. Εάν είστε νέοι στη νικοτίνη, ο οργανισμός σας πρέπει να έχει το χρόνο να προσαρμοστεί και επίσης πρέπει να φροντίζετε να τον κρατάτε ενυδατωμένο έχοντας δίπλα σας λίγο νερό.

Κατά τη διάρκεια του καπνίσματος ποτέ δεν τινάζουμε τη στάχτη του πούρου. Συνήθως την αφήνουμε να πέσει μόνη της κι αυτό γιατί η μεγάλη στάχτη προστατεύει το πούρο από υπερθέρμανση και αποτρέπει την υπερθέμανση αυτή από το να προκαλέσει μια πικρή γεύση σε κάθε ρουφηξιά. Αν πάλι η στάχτη γίνει ενοχλητικά μεγάλη μπορείτε να την ακουμπήσετε στο τασάκι απαλά γιατί θα μπορούσε να σπάσει το wrapper του πούρου σας.

Κάποιοι λένε ότι το πούρο καπνίζεται μέχρι το δακτυλίδι του, άλλοι οτι πρέπει να το καπνίζετε μέχρι να καούν τα δάχτυλά σας, το σωστό είναι διαφορετικό για κάθε καπνιστή και κάθε πούρο. Καπνίστε το πούρο σας μέχρι εκεί που η γεύση του σας αρέσει, όταν αρχίσει να γίνεται δυσάρεστο απλά αφήστε το στο τασάκι.Τα περισσότερα πούρα είναι κατασκευασμένα ώστε οι γεύσεις τους να εξελίσσονται σε τρία μέρη, προσπαθείστε να χωρίσετε τρία τρίτα και να διακρίνεται την εξέλιξη των αρωμάτων τους σε κάθε τρίτο. Με την εμπειρία, θα σας είναι πιο εύκολο να διακρίνετε τις διαφορές και θα εξοικειωθείτε με λεπτότερες και πιο ντελικάτες νότες. 

Όταν έλθει η ώρα να σταματήσετε το κάπνισμα, ακουμπήστε απλά το πούρο και αφήστε το να σβήσει μόνο του. Μην το πιέσετε στο τασάκι γιατί δημιουργεί μια πολύ έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στο χώρο. Καπνίζοντας πούρα με τον καιρό θα δημιουργήσετε τους δικούς σας κανόνες και το δικό σας εθιμοτυπικό μιας και το κάπνισμα είναι μια προσωπική διαδικασία και απόλαυση. Καλό κάπνισμα!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος λογαριασμός

Εχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας