Πώς να καπνίσετε μια πίπα

person Posted By: Focus On list In: Cigar Box On: comment Comment: 0 favorite Hit: 7534

Πώς να καπνίσετε μια πίπα

 1. Ο τρόπος με τον οποίο γεμίζετε το μπολ με καπνό θα επηρεάσει την εμπειρία του καπνίσματος. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πίπα σας είναι “στρωμένη” πριν τον χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Αυτή είναι μια σχετικά απλή διαδικασία όπου δημιουργείτε ένα στρώμα από αυτό που είναι γνωστό ως «κέικ» στο μπολ. Το κέικ είναι ουσιαστικά ένα στρώμα καπνού που προστατεύει το ξύλο από το κάψιμο. Το στρώσιμο σε μια πίπα επιτυγχάνεται ξεκινώντας με μικρές ποσότητες καπνού μεγέθους 1/4 στο νέο μπολ. Με την πάροδο του χρόνου, αυξάνετε σταδιακά την ποσότητα έως ότου φτάσετε σε ολόκληρο μπολ. Αφού ξεμπερδέψετε με αυτήν τη διαδικασία, γεμίζετε το μπολ αραιά με καπνό και τον πιέζετε ελαφρά προς τα κάτω με το tamper. Σε αυτό το σημείο, το μπολ πρέπει να γεμίσει στα μισά του μπολ. Συμπληρώνετε καπνό στο μπολ και πιέζετε λίγο περισσότερο, πατώντας σταθερά αυτή τη φορά μέχρι να γεμίσετε περίπου τα 3/4. Γεμίζετε με περισσότερο καπνό και τον πιέζετε φροντίζοντας πάντα να υπάρχει μια μικρή απόσταση από το χείλος του μπολ.

2. Στη συνέχεια, βάλτε την πίπα στο στόμα σας και κάντε μια δοκιμαστική ρουφηξιά. Εάν ο αέρας δεν ρέει ελεύθερα μέσα από τον καπνό, είναι πολύ σφιχτός. Εάν συμβαίνει αυτό, αφαιρείτε τον καπνό και κάνετε τη διαδικασία από την αρχή. Εάν η δοκιμαστική ρουφηξιά αποδειχθεί επιτυχής, είστε έτοιμοι να ανάψετε την πίπα σας.

3. Ανάψτε την πίπα σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για το άναμμα μιας πίπας καπνού. Γνωστό ως false light, ξεκινάτε εφαρμόζοντας τη φλόγα σας με κυκλικές κινήσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια του καπνού. Εν τω μεταξύ, πάρτε μερικές μικρές εισπνοές από την πίπα. Μην εισπνέετε πολύ βαθιά καθώς ο στόχος δεν είναι να ανάψετε ολόκληρο τον καπνό αλλά να τον θερμάνετε. Με το false light, αφαιρείτε τυχόν υπερβολική υγρασία από τον καπνό ή ακόμη και από το εσωτερικό του μπολ. Καθώς γεμίζετε την επιφάνεια, θα παρατηρήσετε ότι η καύση μπορεί να επεκταθεί ενώ κάποιος καπνός αναδύεται. Όχι μόνο αυτό είναι φυσιολογικό αλλά επιθυμητό, ​​καθώς θα βελτιώσει πραγματικά το ρούφηγμα και την καύση. Τώρα που έχετε κάψει την επιφάνεια, αφήστε τη φλόγα να σβήσει. Όταν η φλόγα σβήσει πλήρως, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ή τα δάχτυλά σας για να μαζέψετε απαλά τον καπνό πίσω στο μπολ. Ωστόσο, αποφύγετε τη συμπίεση πολύ σκληρά, καθώς θέλετε να μειώσετε το ύψος του μπολ μόνο στο αρχικό του επίπεδο. Όταν είστε έτοιμοι, εφαρμόστε ξανά τη φλόγα στον καπνό με την ίδια κυκλική κίνηση. Μπορείτε να φέρετε τη φλόγα λίγο πιο κοντά εάν προτιμάτε ενώ παίρνετε απαλές ρουφηξιές. Καθώς ο καπνός αρχίζει να αναφλέγεται, αυξήστε αργά το βάθος της εισπνοής σας για να τραβήξετε τη φλόγα προς τη βάση του μπολ. Όταν πάρετε μια ικανοποιητική ποσότητα καπνού, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλόγα και ο σωλήνας σας ανάβει.

Αποφύγετε τη χρήση σπίρτων καθώς το θείο μπορεί να αλλάξει τη γεύση του καπνού. Αντ 'αυτού, πιάστε το νέο σας αναπτήρα και στρέψτε το προς το μπολ καθώς τραβάτε απαλά τράβηγμα στο σωλήνα. Μετακινήστε τον αναπτήρα σε κυκλική κίνηση για να βεβαιωθείτε ότι ο καπνός είναι ομοιόμορφα αναμμένος. Μόλις ανάψει (γνωστό ως false light) θα το αφήσετε να σβήσει και στη συνέχεια θα ξανανάψετε (γνωστό ως true light). Το κάπνισμα της πίπας είναι διαφορετικό από το κάπνισμα του τσιγάρου, οπότε αποφύγετε την εισπνοή του καπνού στους πνεύμονές σας, καθώς ο καπνός είναι πιο δυνατός και στόχος σας είναι να απολαμβάνετε τη γεύση παρά την εισπνοή.

 

4. Χαλαρώστε και απολαύστε. Το σημαντικότερο μέρος του καπνίσματος μιας πίπας είναι ο χρόνος που αφιερώνετε για να απολαύσετε τον καπνό. Πολλοί λάτρεις του καπνίσματος απολαμβάνουν το χρόνο που πρέπει να αφιερώσουν στη μέρα τους για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την πίπα τους. Θυμηθείτε να πάρετε αργά και σταθερά ρουφηξιά για να αποφύγετε μια αίσθηση καψίματος στη γλώσσα σας, γνωστή ως «δάγκωμα γλώσσας». Εάν κατά τη διάρκεια του καπνίσματός σας η πίπα σας σβήσει δεν πειράζει, απλώς ανάψτε την ξανά μέχρι να τελειώσει ο καπνός ή αν θέλετε μπορείτε να συμπληρώσετε για να συνεχίσετε το κάπνισμά σας.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος λογαριασμός

Εχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας