Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε το κάπνισμα πίπας

person Posted By: Focus On list In: Cigar Box On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1508

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΙΠΑΣ

Βασικά Αξεσουάρ

Πίπα:

Στην αγορά υπάρχουν άπειρες πίπες διαφόρων σχημάτων, μορφών και τιμών. Εκατοντάδες σχέδια και χρώματα που καθιστούν δύσκολη την επιλογή της κυρίως από ένα νέο καπνιστή. Οι αρχάριοι καλό είναι πρώτα να στραφούν στις πίπες που είναι κατασκευασμένες από καλαμπόκι καθώς είναι οικονομικές και αρκετά λειτουργικές. Δεν απαιτούν περίοδο «στρωσίματος» όπως οι ακριβότερες που είναι από ξύλο ή ρείκι. Δεδομένου ότι οι πίπες τείνουν να συγκρατούν τις γεύσεις του καπνού, οι λάτρεις επιθυμούν να διατηρούν επιπλέον πίπες καλαμποκιού κατά τη δοκιμή νέων ειδών καπνού, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια κακή γεύση στο μείγμα που μπορεί να ποτίσει στην ακριβή τους πίπα.

Εργαλεία Πίπας:

Συχνά το συνναντάμε με τη μορφή ενός εργαλείου που αποτελείται από τρία επιμέρους εργαλεία: ένα pick, ένα reamer και ένα tamper. Το pick είναι λεπτό και μακρύ και χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το μπολ από τα υπολλείματα του καμμένου καπνού ή για να δημιουργήσουμε διόδους αέρα στον καπνό σε περίπτωση που τον έχουμε πατήσει σφιχτά και δεν καίγεται. Το reamer, ένα επίπεδο εργαλείο που έχει σχήμα πεπλατυσμένου κουταλιού, χρησιμοποιείται για να ξύσει τη στάχτη και τον αχρησιμοποίητο καπνό από τις πλευρές και το κάτω μέρος της πίπας. Το tamper είναι ένα εργαλείο, επίπεδο στο κάτω μέρος του και χρησιμοποιείται για να συμπιέζουμε τον καπνό όταν τον βάζουμε στο μπόλ της πίπας ή για να πατάμε τη στάχτη διευκολύνοντας το κάπνισμα μας.

Καθαριστικά Πίπας:

Το καθαριστικό stick είναι ένας τύπος λεπτής βούρτσας που προορίζεται αρχικά για την απομάκρυνση της υγρασίας και των υπολειμμάτων από τις πίπες. Τα καθαριστικά αυτά συνήθως κατασκευάζονται από κάποιο απορροφητικό υλικό, όπως βαμβάκι ή μερικές φορές βισκόζη. Ένα καθαριστικό αποτελείται από δύο λεπτά σύρματα, που στριμμένα μαζί  έχουν κάποιες προεξοχές από βαμβακερές ίνες. Τα καθαριστικά  είναι απαραίτητο αξεσουάρ και πρέπει να χρησιμοποιούνται κάθε φορά που τελειώνετε το κάπνισμα ή πιό συγκεκριμένα πριν ξανανάψετε την πίπα σας.

Αναπτήρας ή Σπίρτα:

Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι αναπτήρες κατασκευασμένοι μόνο για το σκοπό αυτό. Και οι αναπτήρες πούρων και πιπών καπνού πρέπει να είναι βουτάνιο, χωρίς καμία εξαίρεση. Οι αναπτήρες πούρων προσφέρουν μια πολύ πιο επιθετική, συγκεντρωτική και δυνατή φλόγα, ενώ ο αναπτήρας πίπας έχει μαλακή και πλάγια φλόγα για να ανάψετε την πίπα σας χωρίς να κάψετε τα δάχτυλά σας. Εάν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπίρτο, ανάψτε το και αφήστε το να καεί για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να αφαιρέσετε το θείο για να αποφύγετε οποιαδήποτε άσχημη γεύση. Μετακινήστε τη φλόγα γύρω από την επιφάνεια του καπνού ενώ εισπνέετε από το επιστόμιο με μακρές, ομοιόμορφες ρουφηξιές.

Καπνός:

Το πιο σημαντικό στοιχείο που απαιτείται για το κάπνισμα μιας πίπας είναι προφανώς ο καπνός. Ο καπνός διατίθεται σε ποικιλία εντάσεων, αρωμάτων και γεύσεων, οπότε η επιλογή είναι προσωπική υπόθεση. Κάθε νέος καπνιστής πρέπει να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά καπνά έως ότου αποφασίσει ποιό ταιριάζει καλύτερα στον ουρανίσκο του

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος λογαριασμός

Εχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας