Πώς να καθαρίσετε την πίπα σας

person Posted By: Focus On list In: Cigar Box On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2462

 

Μερικές γενικές οδηγίες:

Πρώτα απ 'όλα, μην αφαιρείτε ποτέ το στέλεχος της πίπας από το επιστόμιο όταν η πίπα είναι ακόμα ζεστή. Στη χειρότερη περίπτωση, κάτι τέτοιο μπορεί να σπάσει το ξύλο του στελέχους. Ωστόσο, γενικά χαλαρώνει το tenon καθώς  αφαιρείται όταν είναι ζεστό. Επομένως, καθαρίζετε πάντα την πίπα σας όταν είναι κρύα. Μια ζεστή πίπα απορροφά επιπλέον υγρασία, γεγονός που δυσχεραίνει τον καθαρισμό της.

Ποτέ μην χτυπάτε το μπολ σε σκληρή επιφάνεια, καθώς ενδέχεται να του προκαλέσετε ζημιά. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα φελλό ή χτυπήστε το στην παλάμη του χεριού σας. Κρατήστε ένα κάδο απορριμμάτων κοντά σας καθώς τα βρώμικα pipe cleaners, οι μπατονέτες και τα χαρτιά έχουν έντονη δυσοσμία και λερώνουν ό,τι ακουμπούν.

1. Οι μπατονέτες είναι πολύτιμες για τον καθαρισμό της πίπας. Χάρη στις παχύτερρς και πιο απορροφητικές βαμβακερές άκρες τους, μπορούν εύκολα να τρίψουν και να φτάσουν σε μέρη που δεν μπορούν να καθαρίσουν τα pipe cleaners.

2. Ενώ ένα πανί μπορεί να είναι η πιο οικολογική επιλογή, το να καθαρίσετε μια πίπα μπορεί να είναι μια βρώμικη δουλειά. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί, ετοιμαστείτε για λεκέδες που δεν θα βγουν.

3. Η επιλογή του αλκοόλ εξαρτάται πραγματικά από τις προσωπικές προτιμήσεις. Ορισμένοι προτιμούν να χρησιμοποιούν ποτό για τον καθαρισμό των πιπών τους. Μπορεί να προσδώσει μια γλυκιά ευχάριστη γεύση στην πίπα για μελλοντική απόλαυση. Οτιδήποτε περιλαμβάνει ρούμι, μπράντυ ή ουίσκι είναι εξαιρετικές επιλογές. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να μην προσδώσετε στην πίπα σας κάποια πιθανή γεύση, η βότκα είναι μια ιδανική ουδέτερη επιλογή. Ωστόσο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση του καθώς δε θα πρέπει να πέσει αλκοόλ στο φινίρισμα της πίπας σας γιατί υπάρχει η πιθανότητα να το καταστρέψει.

4. Τα pipe cleaners είναι η θεμελιώδης βάση για τη συντήρηση της πίπας σας. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι pipe cleaners που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή ξεχωριστά ανάλογα με το πόσο βαθιά θέλετε να καθαρίσετε. Τα μαλακά καθαριστικά είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος και είναι καλά για καθημερινή χρήση. Εν τω μεταξύ, τα σκληρά καθαριστικά είναι ιδανικά για τον καθαρισμό των επίμονων βρωμιών.

5. Τα εργαλεία πίπας δεν είναι απαραίτητα μόνο για το κάπνισμα της πίπας σας σε καθημερινή βάση, αλλά είναι πολύ χρήσιμα και για τον καθαρισμό. Τα περισσότερα εργαλεία διαθέτουν εξαρτήματα που μοιάζουν με κουτάλι, καθώς και αιχμηρή ακίδα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τον καθαρισμό.

6. Εάν υπάρχει ένα πιο προαιρετικό εργαλείο για τον καθαρισμό της πίπας, το reamer είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάθε λίγους μήνες. Είναι ένα οικονομικό εργαλείο για να διασφαλισετε ότι το επίπεδο του κέικ στην πίπα σας είναι σωστό. Το κέικ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την εναπόθεση καμμένου καπνού στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ. Αποτελείτε κυρίως από σάκχαρα, παρέχει μια γλυκιά γεύση και μονώνει το μπολ από την άμεση θερμότητα. Ωστόσο, αυτό το στρώμα κέικ μπορεί μερικές φορές να γίνει πολύ παχύ, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια ξινή ή πικρή γεύση. Όταν συμβεί αυτό, το στρώμα πρέπει να μειωθεί ή να αφαιρεθεί, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται εύκολα με ένα reamer.

 

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος λογαριασμός

Εχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας