Η σφραγίδα εγγύησης της κουβανικής κυβέρνησης

person Posted By: Focus On list In: Cigar Box On: comment Comment: 0 favorite Hit: 713

Διακριτικά Σήματα

Η σφραγίδα εγγύησης της κουβανικής κυβέρνησης

Η σφραγίδα εγγύησης εισήχθη για πρώτη φορά το 1889 με βασιλικό διάταγμα του βασιλιά της Ισπανίας. Στη συνέχεια, το 1912, η ανεξάρτητη κουβανική κυβέρνηση ψήφισε νόμο που επιτρέπει τη χρήση ενός νέου σχεδίου, ο οποίος είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται σήμερα. Τροποποιήθηκε ελαφρώς το 1931 και πιο ριζικά το 1999 με την προσθήκη του κόκκινου σειριακού αριθμού και ενός εμβλήματος που είναι ορατό μόνο υπό υπεριώδες φως.

Πιο πρόσφατα, το 2009, εισήχθη μια νέα έκδοση με ένα ολόγραμμα σε κάθε σφραγίδα καθώς και έναν ατομικό γραμμικό κώδικα μοναδικό σε κάθε κουτί Habanos s.a. , του αποκλειστικού διανομέα στον κόσμο. Το bar code αυτό σάς επιτρέπει να μάθετε αν ένα κουτί είναι γνήσιο χρησιμοποιώντας τον έλεγχο αυθεντικότητας που θα βρείτε στον ιστότοπο του Habanos s.a. στη διεύθυνση www.habanos.com

Ονομασία προέλευσης

Από το 1994 όλα τα κουτιά φέρουν τη σφραγίδα Habanos ως σήμα της ονομασίας προέλευσης των πούρων. Κανένα κουτί Habanos δεν αποστέλλεται από την Κούβα χωρίς αυτό.

Σφραγίδα τοπικών εισαγωγέων

Μεμονωμένες χώρες ή περιοχές έχουν τα δικά τους σήματα πιστοποίησης ως επιπλέον, τοπική άμυνα κατά της παραχάραξης. Αυτά τα σήματα αποτελούν ευθύνη των τοπικών αποκλειστικών διανομέων.

 Στο κάτω μέρος του κουτιού

Από το 1960, το κάτω μέρος όλων των κουτιών Habano έχουν τη σφραγίδα «Hecho en Cuba». Πριν από εκείνη την εποχή, γραφόταν συχνά στα Αγγλικά («Made in Cuba»). Από το 1994, το κάτω μέρος των κουτιών έχει επίσης τη σφραγίδα «Habanos s.a.», το όνομα της εταιρείας που διανέμει τα Habanos παγκοσμίως. Από το 1985 έως το 1994, το όνομα ήταν «Cubatabaco». Σήμερα επισημαίνονται όπως φαίνεται παρακάτω:

Totalmente a Mano - Tripa Larga

Από το 1989 κουτιά κλασικών, Tripa Larga - long-filler - Habanos έχουν τη σφραγίδα Totalmente a Mano – Εξολοκλήρου στο χέρι ”.

Totalmente a Mano - Tripa Corta

Τα κουτιά των Short-filler Habanos έχουν και αυτά τη σφραγίδα Totalmente a Mano - Εξολοκλήρου με το χέρι - και από το 2002 σφραγίδα από μελάνι που γράφει τα αρχικά TC (Tripa Corta - «Short Filler»).

Υπάρχουν επίσης μερικά κουτιά πούρων που γράφουν μόνο «Habanos s.a.» και "Hecho en Cuba" (Made in Cuba) παραλείποντας τις λέξεις "Totalmente a mano". Πρόκειται για πούρα που κατασκευάζονται από μηχανές και δεν καλύπτονται ουσιαστικά από την ονομασία προέλευσης Habanos (D.O.P). Τα περισσότερα από αυτά καλύπτονται από την «Κούβα. Tabaco Mecanizado "Ονομασία προέλευσης (D.O.P.) για πούρα μηχανής"

Κωδικός εργοστασίου και ημερομηνία κουτιού

Υπάρχουν δύο σφραγίδες από μελάνι στο κάτω μέρος των κουτιών Habanos. Η μία είναι ένας μυστικός κώδικας που λέει στη βιομηχανία ποιο εργοστάσιο έκανε τα πούρα. Η άλλη δείχνει το μήνα και τη χρονιά συσκευασίας.

Το να αναγνωρίσετε το μήνα και το έτος είναι αρκετά απλό. Το σύστημα ξεκίνησε το 2000 με «00», στη συνέχεια «01» και ούτω καθεξής. Ωστόσο, αν δεν γνωρίζετε λίγο ισπανικά, οι μήνες μπορεί να χρειαστούν αποκρυπτογράφηση.

Είναι οι εξής:

  • ENE (Enero) January

  • FEB (Febrero) Frebruary

  • MAR (Marzo) March

  • ABR (Abril) April

  • MAY (Mayo) May

  • JUN (Junio) June

  • JUL (Julio) July

  • AGO (Agosto) August

  • SEP (Septiembre) September

  • OCT (Octubre) October

  • NOV (Noviembre) November

  • DIC (Diciembre) December

 

 

Τα Habanos γίνονται όλο και καλύτερα με την ηλικία, οπότε η ημερομηνία είναι σημαντική για τους γνώστες.

Σημείωση: Οι σφραγίδες μελάνης που αναφέρουν το εργοστάσιο και την ημερομηνία κατασκευής εισήχθησαν για πρώτη φορά στα κουτιά Habanos το 1985, αλλά και τα δύο ήταν κωδικόποιημένα, σε περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε την ημερομηνία ενός κουτιού πούρων μεταξύ 1985 και 1999.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή

Νέος λογαριασμός

Εχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναφέρετε τον κωδικό σας